Μιχάλης Ευδαίμων

  • Bass

Μιχάλης Ευδαίμων

Μιχάλης Ευδαίμων: Μπασίστας - Συνθέτης - Συγγραφέας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά, τον Antony
Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan.
Έχει συνεργαστεί με τους:
Μαρινέλα, Κώστα Χατζή, Κώστα Καραφώτη, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Χρήστο
Θηβαίο, Άννα Λινάρδου, Τάκη Μπουρμά, Άννα Μπουρμά, Νίκο Ζούδιαρη, Αποστόλη Ρίζο, Nότη Μαυρουδή,
Χριστόφορο Κροκίδη, Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Λεμονίδη, Γιώργο Θεοφάνους,
Μακεδόνα, Γιώργο + Σταύρο Μιλοναδάκη, Ελένη Πέτα, Fide, 48 ώρες, Αποστολία Ζόη, Σαβέρια Μαργιολά,
Πάνος Παπαϊωάννου, Απόστολος Βαλαρούτσος, Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Ελευθερία Αρβανιτάκη,
Βάσω Δημητρίου, Στέφανο Δημητρίου, Ειρήνη Κετικίδη, Σάμι Αμίρι, Γιάννη Κασσέτα, Κώστα Μπαλταζάνη,
Κώστα Αναστασιάδη, Νικόλα Αναδωλή, Νάσια Γκόφα, Μαρία Μανουσάκη, Μάνο Σαριδάκη, George Kollias,
Yiannis Papadopoulos, Alex Foster, Brice Wassy, Tony Royster Jr, Gergo Borlai, Virgil Donati, Ralf Gottlieb,
Chad Lefkowitz-Brown, MILO Z, Chris Coleman, Bodek Janke, Kristian Randalu, Lee Anduze, Keith Stix
McJimson και πολλούς άλλους.
 
Κάποιες από τις δισκογραφικές δουλειές:
Αποστόλης Ρίζος – Φυσαλίδα (2001)
Γιάννης Ράπτης –Trip (2004)
Κώστας Λεμονίδης - Κάπως αμήχανα... (2004)
Γιάννης Ράπτης – The Circle (2005)
Christos Stylianou – Tales of Love (2007)
Jazznovation – Jazznovation (2008)
Νότης Μαυρουδής – Στου Χρόνου τις καταπακτές (2011)
Μίλτος Πασχαλίδης - Ξένοι σ' έναν τόπο που αλλάζει (2012)
O3 jazz trio – O3 (2013)
Positive Red – The way your heart beats (2013)
Good Demons – Good Demons (2014)
Triad – Triad (2015)
Kamp – Clairvoyance (2016)
Manolis Koutsonanos - «Ταξίδι» From tradition to jazz (2016)
Billy Kalistridis - Colors in My Head (2017)
Jim Politis – Dance of Colors (2017)
Menios Pasialis – Expectations (2018)
Stratum 3 – Pathfinder (2018)
 
Συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς στον χώρο της jazz και του αυτοσχεδιασμού, όπως και της rock, της
metal, pop και funk. Δίνει σεμινάρια και είναι δραστήριος με ζωντανές εμφανίσεις. Ως session μουσικός έχει
περιοδεύσει σε Αμερική (Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Ατλάντικ σίτυ), Ιταλία (Τεργέστη, Βενετία, Φλωρεντία),
Αγγλία (Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μπράιτον, Νόττινχαμ, Κάρντιφ), Βέλγιο (Βρυξέλες), Κροατία (Ζάγκρεμπ),
Αυστρία (Βιέννη), Γερμανία (Κολονία), Κωνσταντινούπολη, Λουξεμβούργο και σε όλα τα μεγάλα θέατρα της
Ελλάδας.
Έχει ηχογραφήσει το προσωπικό του project Good Demons τον Νοέμβριο του 2014 με τους Βασίλη
Καλιστρίδη στα τύμπανα και τον Βαγγέλη Παρασκευαïδη στο βιμπράφωνο.
Είναι μέλος του progressive trio Royal Time Machine. Με τον Γιώργο Κόλλια στα τύμπανα και τον Γιάννη
Παπαδόπουλο στην κιθάρα.
Βρίσκεται στην παραγωγή δύο ακόμα βιβλίων όπως και καινούργιων προσωπικών δίσκων.
Έχει γράψει το βιβλίο «Η Οργάνωση της Μουσικής Πληροφορίας»
Το βιβλίο μιλάει για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος του μουσικού. Πως μαθαίνουμε μουσική και πως
οργανώνουμε την μελέτη μας. Οργανώνει με βάση τον πιο αποδοτικό τρόπο για απομνημόνευση, τις
κλίμακες, τα ακόρντα και την βασική αρμονία. Όλα πάνω στην ταστιέρα. Με σχεδιαγράμματα και απεικόνιση.
Διδάσκει στο LAB Music Education στην Αθήνα, στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη, στον Πειραιά και στην
Κηφισιά.
 
 
Είναι endorsed από:
Gamma Guitar Workshop
JAM PEDALS


Video

Η αγαπημένη μου μουσική

Τα blogs μου


2019-06-12 13:47

Lab Camp 2019

When I left The Ranch on Friday, I went straight to Lab Kifisia for lessons. The next day I had morning lessons at Lab Pireaus and then I spent time with my kids. The next day I woke up with a swollen throat and feeling sick. So I...

2019-01-08 12:15

Μουσική και εγωισμός.

Μουσική και εγωισμός.   Φανταστείτε ότι τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε παράγεται καινούργια μουσική σε κάθε γωνία του πλανήτη. Δημιουργούνται συνθέσεις, τραγούδια, ορχηστρικά κομμάτια απ’ όλα τα είδη. Παραδοσιακές μουσικές από...

2018-09-20 13:42

Οι Avengers και η γλάστρα βασιλικού.

Και εκεί που ευχαριστιέμαι το Infinity War με ποπ-κορν και μπύρα και έχει χορτάσει το μάτι μου θέαμα, ξαφνικά στο τέλος νικάει ο κακός!!!! Τι? ΕΕΕΕ!!! Τι έγινε? Τσεκάρω λοιπόν google να δω τι επιφυλάσσει η Μάρβελ για συνέχεια, γιατί έχω...

2018-01-09 10:52

Είναι κανείς εκεί κάτω?

Οκτώβριος του ’17. Βρισκόμαστε με το κουαρτέτο του Δημήτρη Πολίτη στη Φλωρεντία. Είναι το πρώτο live της ευρωπαϊκής περιοδείας. Παίζουμε σε ένα υπέροχο θέατρο. Αυτά με το σκούρο ξύλο και τις κόκκινες βαριές κουρτίνες. Βρισκόμαστε στα...

2017-11-14 12:46

Το παλιό καλό κρασί και η Κόκα Κόλα.

Πολλές φορές ακούγοντας μουσική του 1970 αρχίζω να συνειδητοποιώ πιο ρεαλιστικά τη διαφορά με τη μουσική που παράγεται σήμερα. Δεν συμφωνώ με τις συγκρίσεις του τύπου «ο παλιός είναι αλλιώς και ο νέος είναι ωραίος». Όλα τα...

2017-08-24 20:51

Γιατί η μουσική χρειάζεται ήρωες...

Τους ήρωες τους γνωρίζουμε από τα κόμιξ, τις ταινίες της Μάρβελ και τα παραμύθια της Ντίσνεϋ. Οι περισσότεροι έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό του πόνου, της εσωτερικής έρευνας και κυρίως της αναζήτησης για το ποια είναι η θέση τους σε...

2017-01-02 12:49

Μια ευχή για το 2017

Κάτι το οποίο με έχει απασχολήσει χρόνια τώρα και μάλλον θα με απασχολεί για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου, είναι το πώς μπορώ να γίνομαι καλύτερος μουσικός. Κάθε έτος που περνάει να μπορώ να λέω ότι έμαθα, έκανα κάτι παραπάνω από...

2016-09-14 16:05

Ακούω μουσική!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ μουσική εκεί έξω. Υπάρχει τόσο πολύ και ελεύθερη όπου δεν ξέρεις τι να πρώτο-ακούσεις. Το ΤΙ θα ακούσεις εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τις συμπτώσεις της ζωής. ΤΙ ακούνε οι γονείς σου, ΤΙ ακούνε οι...

2016-02-10 20:04

Γενικές κατευθύνσεις προς Μπασισταράδες και όχι μόνο!

Η ζωή δεν είναι άδικη ή δίκαιη, καλή ή κακή είναι αυτό που είναι. Τίποτα κατασκευασμένο στο μυαλό μας, δεν είναι κάποια γνώμη, άποψη ή σκέψη…. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! Το ίδιο και η μουσική. Δεν είναι το βίντεο κλιπ στο Mtv, είναι...

2015-02-27 11:54

«Χρησιμοποίησε» την μουσική!

Δεν έχει σημασία τι μουσική ακούς. Αλήθεια! Δεν έχει σημασία σε τι συναυλίες πηγαίνεις, αν έχεις tattoo την Britney Spears ή τους Morgoth, αν δουλεύεις σε σκυλάδικο, ή αν δουλεύεις ως σερβιτόρος και έχεις στα ακουστικά σου το «Tame...

Μιχάλης Ευδαίμων

Μιχάλης Ευδαίμων: Μπασίστας - Συνθέτης - Συγγραφέας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά, τον Antony
Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan.
Έχει συνεργαστεί με τους:
Μαρινέλα, Κώστα Χατζή, Κώστα Καραφώτη, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Χρήστο
Θηβαίο, Άννα Λινάρδου, Τάκη Μπουρμά, Άννα Μπουρμά, Νίκο Ζούδιαρη, Αποστόλη Ρίζο, Nότη Μαυρουδή,