Νικόλας Χριστόπουλος

  • Drums

Νικόλας Χριστόπουλος

Ο Νικόλας Χριστόπουλος γεννήθηκε στη Βοστώνη των Η.Π.Α. και μεγάλωσε στην Αθήνα. 

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία με διάφορα μουσικά όργανα. Σε ηλικία 12 ετών ξεκινάει τη φοίτησή του στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Παλλήνης, απ’ όπου και αποφοιτά το 1998, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα δυτικής και ανατολικής-παραδοσιακής μουσικής, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα και χορωδίες, και έχοντας διδαχθεί πιάνο και ταμπουρά από πολλούς αξιόλογους καθηγητές, καθώς και παραδοσιακά κρουστά, από τους Βαγγέλη Καρίπη και Αλέκο Σταματελόπουλο.

Παράλληλα φοιτά στα ωδεία R.S.I., Πολυρυθμία, και Ωδείο Αθηνών, παρακολουθώντας μαθήματα drums, latin/παραδοσιακών/ κλασσικών κρουστών, με τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Νίκο Καπηλίδη, Γιώργο Μεταλληνό, Νίκο Καρατζά, Βαγγέλη Καρίπη και Δημήτρη Μαρινάκη.

Το 2000 ολοκληρώνει τις σπουδές του στην αρμονία της μουσικής και αποκτά το πτυχίο του ειδικού της αρμονίας από το ωδείο Νέας Σμύρνης.

Το 2003 επισκέπτεται τη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου και παρακολουθεί επί 9 μήνες μαθήματα flamenco cajon και latin drums στην Escuela De Musica Crietiva, συμμετέχει σε μουσικά σύνολα και συνεργάζεται με διάσημους χορευτές του flamenco ως καχονίστας.  

Από το 1998 και μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα Rock, Jazz, Ethnic, και έχει συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες όπως: Νίκο Πορτοκάλογλου, Μανώλη Φάμελο, Νίκο Ζιώγαλα, Δημήτρη Κοριαλά, Ορέστη Ντάντο, Ευτυχία Μιτρίτσα, Μαρία Καναβάκη, Γιάννη Κότσιρα, Μάνο Λιδάκη, Μάνο Παπαδάκη, Ευριδίκη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Πέτρο ΓαΪτάνο, Στάθη Δρογόση, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Μυλωνά, Ισαϊα Ματιάμπα, Απόστολο Ρίζο, Haig Yazijian, Lola de Hanna, Marlain, Lidsey Katt, κ.α.

Αυτή την περίοδο μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας παίζοντας σε διάφορα σχήματα, διδάσκοντας και ηχογραφώντας.Video