Βιβλία που αξίζει να διαβαστούν

Monday, July 24, 2017 - 13:45

Εάν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μουσική ή είσαι επαγγελματίας μουσικός, υπάρχουν πολλά βιβλία τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά βιβλία και εγχειρίδια που θεωρούμε ότι αξίζουν να τα διαβάσεις. Εάν λοιπόν είσαι βιβλιοφάγος, έχεις ήδη αρκετό υλικό!

 

 

  • Effortless Mastery: Liberating the Master Musician Within by Kenny Werner

Ο βραβευμένος μουσικός της τζαζ Kenny Werner κυκλοφόρησε το  Effortless Mastery το 1996 και από τότε έγινε ένα κλασικό βιβλίο στον κόσμο της τζαζ. Ο Werner μοιράζεται τόσο τη ζωή όσο και τις εμπειρίες του σε σχέση με την εξερεύνηση της δημιουργικότητας. Παρέχει λεπτομέρειες και πρακτικές ιδέες, με σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να αποκτήσει μεγαλύτερες δεξιότητες και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

 

  • The Music Lesson: A Spiritual Search for Growth Through Music by Victor Wooten

Ο βραβευμένος με Grammy, μπασίστας Victor L. Wooten, αφηγείται την ιστορία ενός αγωνιζόμενου νεαρού μουσικού που συναντά έναν δάσκαλο - φιλόσοφο. Ο δάσκαλος καθοδηγεί τον μαθητή σε ένα πνευματικό ταξίδι, διδάσκοντάς του τα δώρα της ζωής μέσω της μουσικής. Αυτό είναι το τέλειο βιβλίο για την εύρεση κινήτρων και δύναμης.

 

 

  • All You Need to Know About the Music Business by Donald S. Passman

Ένας οδηγός για τη μουσική βιομηχανία. Ο Donald  S. Passman ως ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους μουσικών στις ΗΠΑ, συμβουλεύει τους μουσικούς. Το βιβλίο καλύπτει τις αλλαγές στη μουσική βιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες. Ασχολείται με το μάρκετινγκ της μπάντας σας και τον τρόπο επιτυχίας στη μουσική βιομηχανία.

 

 

  • Songwriters on Songwriting by Paul Zollo

Μερικοί από τους μεγαλύτερους συνθέτες του κόσμου, προσφέρουν μια πιο αναλυτική ματιά τόσο στη διαδικασία όσο και στο νόημα πίσω από αγαπημένες μελωδίες. Καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan, ο Bruce Cockburn, ο Frank Zappa, ο Neil Young και ο Paul Simon μιλούν για τις συνήθειες τους πάνω στη σύνθεση. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο ευρετήριο αν ψάχνετε έμπνευση μέσα από έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

 

 

  • This Is Your Brain on Music: The Science of a Human Obsession by Daniel J. Levitin

Ένα βιβλίο που μιλάει για το συνδυασμό της επιστήμης και της δημιουργικότητας. Ο Levitin συζητά πώς η μουσική γίνεται αντιληπτή από εμάς και τους γύρω μας, πώς και γιατί διαμορφώνονται τα μουσικά γούστα και τι χρειάζεται για να φτιάξεις ένα υπέροχο τραγούδι. Ο συγγραφέας προσεγγίζει όλα αυτά από μια επιστημονική σκοπιά, με αποτέλεσμα το βιβλίο να παραμένει συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

 

  • Chronicles by Bob Dylan

Ο Bob Dylan, μιλάει για ένα ταξίδι μέσα από τις απώλειες και τις ανακαλύψεις του. Το βιβλίο καταγράφει τις πρώτες μέρες της ζωής του ως μουσικός στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας τα χρόνια της επιτυχίας του. Η ιστορία του μιλάει για τις ρεαλιστικές συνθήκες που επικρατούν στη μουσική βιομηχανία χωρίς να εφησυχάζει όλους όσους πιστεύουν πως η ζωή γίνεται ρόδινη τη στιγμή που θα διαβείς το κατώφλι του μουσικού αυτού κόσμου. Μιλάει για το σκοτάδι πίσω από τη λάμψη, και το δύσκολο δρόμο προς την επιτυχία. Είναι ένα must-read για έναν μουσικό.

 

 

  • The Art of Practicing: A Guide to Making Music from the Heart by Madeline Bruser, Deline Bruser

Οι πραγματικοί καλλιτέχνες είναι εκείνοι που αισθάνονται και δημιουργούν με την καρδιά τους. Ένας οδηγός για την παραγωγή μουσικής με οδηγό το συναίσθημα. Μιλάει για το πώς μπορείτε να ακονίσετε τις ικανότητές σας για να γίνετε πιο δημιουργικοί. Ακόμη, ασχολείται με το πώς να καλλιεργήσετε την ικανότητα να επικοινωνήσετε με τον ακροατή με όσα έχετε στο μυαλό και στην καρδιά σας.

 

  • Beyond Talent: Creating a Successful Career in Music by Angela Myles Beeching

Αυτό το βιβλίο ασχολείται με την καθοδήγηση του μουσικού προς μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το ταλέντο είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί μέσα από τη συνεχή πρακτική. Η επιτυχία όμως είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και απαιτούνται περισσότεροι παράγοντες από το ταλέντο και την πρακτική.

 

 

  • This Is Your Brain on Music - The Science Of A Human Obsession by Daniel J. Levitin

Το βιβλίο ασχολείται με την ένωση της τέχνης και της επιστήμης. Ο Daniel J. Levitin, διερευνά τη σχέση μεταξύ μουσικής - σύνθεσης, με το πως ακούμε μουσική και γιατί το απολαμβάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ο Levitin δηλώνει ότι η μουσική είναι θεμελιώδης για το είδος μας, ίσως ακόμα περισσότερο και από τη γλώσσα που μιλάμε.

 

 

  • The Talent Code: Unlocking the Secret of Skill in Sports, Art, Music, Math and Just About Anything by Daniel Coyle

Ποιο είναι το μυστικό του ταλέντου; Πώς θα το ξεκλειδώσουμε; Μέσα σε αυτό το βιβλίο εμφανίζεται ένας πρωτοποριακός τρόπος που παρέχει στους αναγνώστες εργαλεία για να χρησιμοποιήσουν σε κάθε μορφή ενασχόλησης. Είτε προπονείστε σε ένα άθλημα, είτε μαθαίνετε μουσική, ή γράφοντας ένα μυθιστόρημα ή προσπαθώντας να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο γκολφ. Αυτό το επαναστατικό βιβλίο σας δείχνει πώς να αυξήσετε το ταλέντο σας χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό του εγκεφάλου.