Μάθε τη μουσική μέσα από τη δική σου μπάντα!

Monday, March 30, 2015 - 14:30

Η εκμάθηση του μουσικού οργάνου της επιλογής μας, είναι για όλους μια μοναδική και διασκεδαστική διαδικασία, όλα όμως ξεκινάνε από την μουσική σαν σύνολο! Η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι οποιοσδήποτε μαθητής μου θέλησε να παίξει κάποιο μουσικό όργανο, είτε είδε πρώτα κάποιον άλλο να παίζει σε μπάντα, είτε άκουγε φανατικά το αγαπημένο του γκρουπ και θέλοντας να παίξει και ο ίδιος αυτά τα κομμάτια, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής.

Η συμμετοχή ενός ατόμου σε ένα μουσικό σύνολο είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την εξέλιξή του, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

  1. Μέσα σε ένα συγκρότημα είναι σίγουρο ότι κάθε μαθητής θα μάθει πράγματα που δεν θα μπορούσε ποτέ να μάθει σε ένα ιδιαίτερο/ ατομικό μάθημα ή που θα του έπαιρναν πολύ περισσότερο χρόνο.
  2. Το κομμάτι της διασκέδασης, το οποίο είναι και το βασικό κίνητρο για οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, είναι και ο λόγος που αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα για κάποιον που συμμετέχει σε μία μπάντα. Η παρέα που δημιουργείται, η ευκαιρία να παίζεις εσύ ο ίδιος την αγαπημένη σου μουσική και η χαρά της επίτευξης μία ομαδικής προσπάθειας είναι κάτι που δεν θα μπορέσεις να βιώσεις ποτέ μόνος σου.
  3. Η διάδραση με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και τον υπεύθυνο καθηγητή θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καινούργιες ιδέες, μουσικές και δεξιότητες οι οποίες θα αλλάξουν και την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο.

 

 

Το LAB Music Education, προσφέρει στους μαθητές την δυνατότητα ένταξης σε ένα μουσικό σχήμα/ BAND όπου, με την παρουσία υπεύθυνου καθηγητή, οι μαθητές στήνουν ένα μουσικό πρόγραμμα της προτίμησής τους με τελικό στόχο μία συναυλία!

Σκοπός του προγράμματος είναι:

  • Να μάθουν οι μαθητές πώς να επικοινωνούν σωστά ως μέλη μίας μπάντας, σε μουσικό αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο.
  • Το παίξιμο των αγαπημένων τους κομματιών αλλά και η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών στιλ που ίσως δεν έχουν ακούσει ή παίξει ακόμα.
  • Να εφαρμόσουν on stage όλα όσα μάθανε στο ατομικό ή ομαδικό μάθημα.
  • Η εκμάθηση και χρήση των δυναμικών, ανάλογα με το κομμάτι και τον χώρο (playing for the room).
  • Συνεργασία της μπάντας και του καθηγητή με στόχο την διασκευή γνωστών κομματιών.
  • Ενορχήστρωση κομματιών που κάποιος μαθητής μπορεί να έχει γράψει.
  • Προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για παίξιμο LIVE!

 

Κατά την προσωπική μου γνώμη, το να ξέρει κάποιος να παίζει ΚΑΛΑ σε μία μπάντα, είναι πολύ πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας διαφορετικός “μυς“, που θέλει ξεχωριστή δουλειά και χτίσιμο απ' το solo παίξιμο. Η μουσική ήταν πάντα ομαδικό σπορ, και υπάρχει ολόκληρο σετ από δεξιότητες που καθένας πρέπει να μάθει, προκειμένου να αποτελέσει ο ίδιος μοναδική προσθήκη σε μία μπάντα, παράλληλα ή και μετά από τις μουσικές του σπουδές.
 

Επιπλέον, μπάντες φτιάχνονται παντού και συνεχώς! Οι μουσικοί γνωρίζονται σε Jam nights, σε συναυλίες άλλων μπαντών, σε μουσικά σχολεία, καταστήματα, βάζουν αγγελίες σε σχετικά websites κτλ.
Ένας προετοιμασμένος μουσικός λοιπόν, που διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση, θα γνωρίζει πολύ καλύτερα ποιες είναι οι απαιτήσεις είτε για μία πρόβα είτε on stage, πώς να ελκύει τα σωστά gigs, αλλά το σημαντικότερο πώς να επικοινωνεί και να συνεργάζεται σωστά και αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως το να παίζεις on stage με μία μπάντα που “γουστάρεις” με ένα ενθουσιώδες κοινό από κάτω, είναι η απόλυτη ικανοποίηση για έναν μουσικό!


Καλλίστρατος Δρακόπουλος

Ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος άρχισε να παίζει κλασσικό πιάνο όταν ήταν 7 χρονών.
Μετά από πολύ Bach και Mozart, και από την αγάπη του για την Rock, άρχισε να παίζει drums.
Έχοντας καταπληκτικούς καθηγητές που αναγνώρισαν το ταλέντο του, πέρασε την εφηβεία του μελετώντας και παίζοντας με Rock Groups.
Το 1999 μετακόμισε στο Los Angeles για να σπουδάσει στο L.A.M.A (Los Angeles Music Academy). Οι καθηγητές εκεί άλλαξαν την οπτική του και τις απόψεις του για την μουσική!